Dihamo... vaja za otroke


"Dihaj" to ponavadi rečemo ali slišimo, ko želimo, da se nekdo umiri. Ja sliši se preprosto, ampak koliko ljudi to zmore in zna, da je zares učinkovito.




Najbolje je, da se tega naučimo na zabaven in sproščen način, potem šele to prenesemo v stresne situacije.
Povrhu vsega pa dihanje pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema in dobri pljučni kapaciteti, kar nam koristi v trenutni poplavi virusov.




Tokrat smo se odločile za vajo s peresi...

 Potrebujemo le nekaj peres. Jaz imam na zalogi te pisane peresa (iz Tedija). Če pa tega nimamo pri roki, lahko uporabimo tudi kaj drugega, kar najdemo doma (rutko, pom pom cofki,...) Lahko pa izkoristimo to tudi kot priložnost za ustvarjanje in iz papirja izdelamo svoja peresca. Idej in predlog se najde ogromno tudi na Pinterestu.









Nato se uležemo na ravno podlago, na hrbet pero (ali kar smo pač izbrali) položimo na usta in damo otrokom nalogo najprej naj odpihnejo pero koliko lahko močno ( ja to je cel žur, ker ga potem lovijo), nato pa sledi izziv, da naj izdihnejo tako da peresa ne odpihne.
Zelo preprost način kako otroci trenirajo razne tehnike dihanja in ko so v stresni situaciji (npr. trma zaradi napačne skodelice) lahko otroka spomnite na pero ali pa mu predlagate da poskusi pihniti. Preusmeril bo pozornost in  sprostil napetost ... nato pa sledi še pogovor, ko smo vsi mirni.





"VDIH in IZDIH" vse bo dobro.










Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kolački z ovsenimi kosmiči in banano

Vadba skozi zgodbo...O SONCU...