Vadba skozi zgodbo...O SONCU...




DRUŽINSKE IGRARIJE 

Družinska joga in joga za otroke

Pretekli vikend je bila predvidena delavnica za družine "POZDRAV SONCU", zaradi trenutnih razmer je bilo to odpovedano. Ker pa mnogo staršev išče ideje kaj početi doma z otroci, zato sem se odločila, da delim z vami preprosto in kratko pravljico z navodili za izvedbo. To je le en del ure, ki poteka z otroci. Priporočam pa, da se pred izvajanjem vaj še ogrejete, to storite tako, da preprosto izberete najljubšo pesem in zaplešete.

Vzemite si čas, pripravite vse rekvizite, da so pri roki in akcija. Zabavno je v dvoje, če vas je pa več (večja družina, ne vabit obiskov trenutno) pa je še boljše.

V s klikom na spodnjo povezavo dobite dokument z zgodbico in navodili, ki si ga lahko prenesete ali še bolje natisnete in se zabavate.
V dokumentu najdete tudi pobarvanko, ki jo otroci lahko barvajo znova in znova... vsakič drugače... na izbiro barv vpliva tudi letni čas.




Spodaj sem narisala še nekaj namigov za položaje, drugi so opisani v zgodbici... lahko pa se preprosto prepustite domišljiji in otroški igrivosti.

P.S. Po zaključeni vadbi se lahko otroku povemo kakšna dejstva o soncu (da je sonce v resnici zvezda..prilagodimo starosti otrok), ga narišemo in pobarvamo...






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dihamo... vaja za otroke

Kolački z ovsenimi kosmiči in banano