Poseben dan in dovoljenje....

Poseben dan in dovoljenje....



Saj veste nekatere stvari so namenjene otrokom, druge stvari so namenjene vsem, običajno pa obstajajo samo stvari, ki se jih ne sme dotikati nihče drug kot le mami ali ati...
Menim da je prav da, otroci imajo meje in jih znajo spoštovati.
In to lahko "izkoristimo" in naznanimo POSEBEN DAN, ko je dovoljena uporaba tega česar se drugače ne sme.

Otrok bo občutil veliko mero zaupanja da mu dovolite nekaj tako posebnega, zabaval se bo in užival. Vendar pojasnite, da je to samo ta dan in je seveda tudi možnost ponovitve v kolikor bo previdno ravnal z vašimi rečmi.

No v mojem primeru je bilo to zelo enostavno in ustvarjalno. Ker pišem in rišem na keramiko (lončke, skodelice , krožnike, itd.) Imam za to namenjene svinčnike in barve, ki niso namenjene packanju vse povprek. Torej te barve so samo od mami. In na POSEBEN DAN pojasnim pravila, da z barvami ravnamo previdno, jih ne mešamo, pazimo da se ne polijejo, flomastre pokrijemo s pokrovčkom... ko postavimo pravila in zaščitimo mizo, prinesem barve in zabava se začne.

Pomislite kaj imate sami takega in lahko ustvarite ta POSEBEN DAN.


Če bi pa radi ustvarjali, dobite barve ali flomastre za keramiko v vseh trgovinah s hobi materialom in je uporaba zelo preprosta. Prav tako se lahko skupaj odpravite izbrati lonček in rožico, ki bo nato krasila otroško sobo ali pa vhod v hišo.

POMEMNO: Glavni cilj ni ustvarili najlepši in vrhunski umetniški izdelek, ampak čas z otrok, izkaz zaupanja, zmožnost odločanja in seveda zabava.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dihamo... vaja za otroke

Kolački z ovsenimi kosmiči in banano

Vadba skozi zgodbo...O SONCU...