"Hitra lazanja"

"Hitra Lazanja"







Meni je tale recept všeč, ker je vsakič lahko malo drugače, predvsem pa lahko že v naprej pripravim, spravim v hladilnik in potem naslednji dan samo prižgem pečico in se že peče kosilo. Pa seveda otroci pojejo tudi nekaj zelenjave na tak način. 



Kaj potrebujemo?
(zelenjavo lahko izberete pa lastni želji oziroma kaj imate na voljo)


🔸Lističe za lazanjo (jaz imam tokrat lečine testenine)
🔸Sojino smetano
🔸Paradižnikova mezga
🔸Mocarela (veganska)
🔸Malancani, špinača, paradižniki (maslena buča,...)
🔸Sol (zeliščna), poper, muškatni orešček, bazilika 





Malancane narežemo na tanke kolute (jaz jih potem dam še na četrtine) posolimo z zeliščno soljo in pustimo, da malo odteče voda.
Špinačo operemo in odcedimo in še paradižnik narežemo na tanke rezine.
Jaz testenine za lazanjo vedno predhodno vsaj na hitro namočim v toplo vodo (tudi če piše da ni potrebno, smo že jedli trde na ta račun 🙈)
Pekač dobro namastimo z oljem ali margarino in zložimo prvo plast lističev gor damo malo sojine omake in malo paradižnikove mezge nato zložimo malancane, nato ponovno obe omaki in nova plast lističev. Naslednja je špinača, kar sveža, dodamo malo soli, poper in muškatnega oreščka. Spet obe omaki in lističi testenin, na testenine spet sojino in paradižnikovo omako, nato dodamo narezane paradižnike, čez posujemo malo bazilike in zopet ponovimo…. obe omaki in (če imamo še testenine jih dodamo še eno plast) in na koncu pride še sir in nekaj paradižnikov na vrhu (dobijo sladek okus, ko se malo za pečejo)

Nato v pečico na cca. 180°C za 45min
Če ne želite da sem vam zgornja plast preveč zapeče, zadevo pokrijete in zadnjih 10min pečete odkrito.
In dober tek 😋

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dihamo... vaja za otroke

Kolački z ovsenimi kosmiči in banano

Vadba skozi zgodbo...O SONCU...